Kom met feiten uit de praktijk

Het platteland, wat is dat? De ruimte zonder steden? Veel wordt er gesproken over de leefbaarheid op het platteland. Maar hoe zit het met de steden? Waar zou de gezondheid, de onderlinge betrokkenheid, de veiligheid, de zelfredzaamheid beter tot z’n recht komen? Juist, in het landelijk gebied. Dat is een feit, dat blijkt ook uit de Leefbaarometer van BZK.

Toch zijn we vooral bezig met de zogenoemde opgaven in het landelijk gebied. Denk aan landbouw, waterkwaliteit en -kwantiteit, inklinking veengebieden, instandhouding natuur, beter gezegd het cultuurlandschap.
Ook hier is behoefte aan feiten. De stapels rapporten wel of niet gedateerd, zijn vaak specialistisch en eenzijdig met een groot bureaugehalte.
De provincie Overijssel wil dat feiten de basis zijn voor maatregelen, dat is opgenomen in het coalitieakkoord. Daarvoor wordt feitenonderzoek gedaan en wel van onderop.

In Staphorst start nu het feitenonderzoek en u kunt meedoen. Altijd al gezegd dat het anders kan en moet, altijd al geweten dat de praktijk anders is? Dit is het moment om zelf aan te geven wat en hoe feiten verzameld moeten worden. 
Dit gaat over de toekomst van het landelijk gebied, de landbouw, de opgaven rond water en natuur. Vanuit de 3 keer 3 aanpak, drie doelen waar Overijssel voor staat:

  • Agrarische sector perspectief geven.
  • Leefbaarheid behouden en verbeteren.
  • Natuur versterken.

U kent uw eigen omgeving, uw eigen bedrijf. Wellicht bent u betrokken bij waardevolle innovaties die goedkeuring nodig hebben. Meldt u aan bij ons, dit is de kans om invloed uit te oefenen en de juiste feiten boven tafel te krijgen. Hiermee krijgen we meer en betere kennis van ons gebied en de mogelijkheden voor de toekomst. 
Meten is weten.

PS: Aanmelden kan via gemeente@staphorst.nl onder vermelding van ‘feitenonderzoek landelijk gebied’.

Wethouder Lucas Mulder